ΔΙΟΝ
Στη ρίζα του Ολύμπου βρίσκεται η ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον. Στην περιοχή ήρθαν στο φως σπάνια ευρήματα και κατά την επίσκεψη σας μπορείτε να δείτε τον ιερό ναό της Δήμητρας, την Κοιμητηριακή Βασιλική και το άγαλμα της Αφροδίτης. Επίσης το ελληνιστικό θέατρο που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνεται το Φεστιβάλ του Δίου.

ΟΛΥΜΠΟΣ
Οι Ν. Πόροι «σκεπάζονται» από την προστασία της κατοικίας των Θεών. Ο Όλυμπος βρίσκεται πολύ κοντά σας και σας καλεί να γνωρίσετε το καταπράσινο τοπίο του με πεζοπορία στα μονοπάτια του.Από το μονοπάτι Ε4 θα διασχίσετε τον Εθνικό Δρυμό με την πλούσια βλάστηση και το εναλλασσόμενο τοπίο , ενώ θα θαυμάσετε του καταρράκτες του Ενιπέα. Στον Όλυμπο υπάρχουν αρκετά καταφύγια (σε διάφορα ύψη του βουνού) για να μείνετε αν θέλετε να «αποτοξινωθείτε» από τα παραθαλάσσια μέρη .Καθ' όλη τη διαδρομή σας στον Όλυμπο , εκτός από την πλούσια χλωρίδα , θα θαυμάσετε και την πανίδα με σπάνια πουλιά και άγρια ζώα.


ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Αυτό που πραγματικά θα σας κερδίσει είναι το Κάστρο του Πλαταμώνα. Το Αιγαίο απλώνεται μπροστά σας και ο ήλιος κάνει την μεγαλοπρεπή του εμφάνιση μέσα από τη θάλασσα προσφέροντας μια απαράμιλλη εικόνα .Το Κάστρο του Πλαταμώνα ,είναι Κάστρο -πόλης της μεσοβυζαντινής περιόδου, (10 ος μ.χ αιώνας) και είναι κτισμένο νοτιανατολικά του Ολύμπου .Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό επιβλητικό φρούριο. Σημαντικά ευρήματα αποτελούν ο βυζαντινός ναός του 10 ου-11 ου αιώνα, οι οικίες 10 ου αιώνα , ο ναός του 18 ου αιώνα , το τμήμα ελληνιστικού τείχους και η πύλη στο τείχος του ακροπυργίου.Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείται και για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Ο Π. Παντελεήμονας βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές του Ολύμπου και στον Θερμαϊκό κόλπο.Ο Π. Παντελεήμονας ξεχωρίζει για την γραφικότητα, γιατί πρόκειται για έναν παραδοσιακό αναπαλαιωμένο οικισμό αλλά και για τις χρωματικές του εναλλαγές στο τοπίο, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα ζεστασιάς και αρμονίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Το παραδεισένιο αυτό μέρος ενδείκνεται για τους λάτρεις του ρομαντισμού, απολαμβάνοντας τους βραδινούς τους περιπάτους στα πλακόστρωτα μονοπάτια αλλά και το φαγητό τους στα μικρά ταβερνάκια με το οικείο περιβάλλον τους και το καλό κρασί.

 

Π. ΠΟΡΟΙ
Η είσοδος στους Π. Πόρους σηματοδοτεί και την είσοδο σε ένα από τα πιο φυσικά όμορφα και γραφικά μέρη.Προσφέρει στον φιλοξενούμενο την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια βλάστηση και να νιώσει την καθαρή ατμόσφαιρα.

Οι ρυθμοί στους Π. Πόρους δεν είναι ιδιαίτερα έντονοι , εκεί κανείς θα συναντήσει μικρά γραφικά ταβερνάκια με πολύ καλή και παραδοσιακή κουζίνα.

Π. ΣΚΟΤΙΝΑ
Στην Π. Σκοτίνα οι φυσιολάτρες θα εντυπωσιαστούν από την εναλλαγή των χρωμάτων που υπάρχουν στη φύση , ενώ οι υποστηρικτές της αρχιτεκτονικής παράδοσης θα γνωρίσουν τον τόπο που έχει μείνει αναλλοίωτος με το πέρασμα του χρόνου.

Εντυπωσιακή είναι όμως και η θέα που μπορεί να απολαύσει κανείς από το πανέμορφο αυτό μέρος .Στην Π. Σκοτίνα ο επισκέπτης θα έρθει πολύ κοντά στη φύση και τις ομορφιές της , έτσι ώστε να αναρωτιέται γιατί να μην ζει σε ένα τέτοιο παράδεισο ή έστω να μπορούσε να ξεφύγει κάποιες στιγμές για να νιώσει την απόλυτη ηρεμία αλλά και να απολαύσει το μεθυστικό της άρωμα.